L’Euro Velo 6

Ev6 que és?

Història del projecte

El EuroVelo 6 Atlàntic-mar Negra és un dels 12 itineraris de la xarxa EuroVelo 6 nascuda per iniciativa de la Federació Europea dels Ciclistes (ECF) el 1994. Del 2004 a 2006,18 socis francesos, alemanys i suís van ajuntar la seva energia per a posar en marcha la part occidental de de el eurovéloroute, de l’Atlàntic a Ulm.

El seu objectiu consisteix a seguir tres dels més grans rius europeus, bresols de la civilització europea: el Loira,  el Rin i el Danubi. Creua doncs França, Suïssa, Alemanya, Àustria, Eslovàquia, Hongria, Sèrbia, Croàcia, Bulgària i Romania. L’objectiu d’aquest programa EuroVelo 6 és posar de manifest al públic que disposa, al llarg dels rius europeus, d’un medi ambient excepcional que convé descobrir a bicicleta, i també preservar.

Una obra internacional

A llarg termini, s’equiparà aquest itinerari s’abalisarà tot, adobara de totes les infraestructures turístiques necessàries per a la recepció dels cicloturistas. Els treballs avancen a grans passos a França. De Tours a Angers, l’itinerari està ja obert i  de la secció d’Orleans al Atlàntic hauria de ser operativa d’aquí a 2008, de Nevers a Chalon-sud-Saône i Dole a Montbéliar, el programa europeu va permetre realitzar una bona part de les seccions més difícils i els treballs haurien de continuar-se els propers dos anys. En Alsacia i en el Territori de Belfort, s’acaba ara el vélo r vorejant el Canal de la Roina al Rin.

Suïssa, Alemanya i Àustria serveixen de model a aquest  gran projecte ja que està ja llest; Hongria, Eslovàquia, Sèrbia i Croàcia ja tenen itineraris en gran part abalisats i prossegueixen els treballs de millora. Romania i Bulgària posteriorment haurien de, en els propers anys, comprometre els treballs necessaris per a assegurar les pistes per a bicicletes al llarg del Danubi, en el marc d’altre programa europeu. Ja es van definir itineraris provisionals, descrits sobre targetes i guies talp sobre les seccions sobre les quals els treballs es continuen. La inauguració simbòlica de la part occidental va tenir lloc del 8 al 15 d’octubre de 2006, entre Tüttlingen i Saumur.

Per mes informacio:

Portal d’Eurovelo 6 Bot

Federacio Europea de ciclistes. Belgica. Bot

Descobrir Europa amb bibicleta. Bot

Loire amb bicicleta. Bot

Suïssa amb bicicleta. Bot

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Recorreguts / Rutes de cicloturisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s