Un exit mundial incontestable

 

 
Un company de la FFCT m’ha adreçat aquest fantàstic resum de la PBP 2007. He fet una traducció automàtica i quedat així.
Perquè en gaudiu els que hi heu participat, i per suposat els que no també.
 
 
París- Brest- París 2007, 20 al 24 d’agost
Per Jean-Michel RICHEFORT
5 157 excursionistes vinguts dels 5 continents s’han llançat a la conquesta de les carreteres de l’Oest sota un cel més que amenaçador. Pluja, vent contrari, humitat durant 4 dies. 3 636 han acavat valentament aquest periple excepcional de 1 227 km.
Temible per a les cames i el cos certament però més encara per al mental, el "PBP2007" continuarà sent sense discussió una de les més difícils de les 16 edicions. Com no tenir respecte per a tots aquells que s’han llançat (dilluns vespre o dimarts matí) sota la pluja i el vent contrari per passar diverses nits en la humitat ambient ? Tots esperaven trobar sobre les carreteres Bretones condicions més clements. Però a poc a poc de la seva progressió, "Eole i Corona pluja" es són instal·lats de manera durable sobre el recorregut, acompanyant durant 90 hores excursionistes. "Aquí, ningú no marxa la flor al fusell. Tots han recorregut al mínim 4 patents qualificatives de 200, 300, 400, 600 km per tal de permetre’ls aprehendre les pitjors condicions climàtics » ens confia l’experimentat Roger Baumann, llorejat de 10 Patents successives.
Una preparació necessària però pot ser no suficient. La prova, per a molt després d’una primera nit de galera, arrivaven ja fora de control a Falgueres després de només 300 fites.
La difícil realitat
Un París-Brest  per a un excursionista ciclista, és una mica com l’ascensió d’Himalaya per a un alpinista. "És el resultat d’un somni una mica boig", ens confia Fabrice Rota, el nostre animador de l’allotjament federal que tempta l’aventura per primera vegada, sense assistència. A Loudéac al anar, Fabrice . És ferit al seient. Escolta el consell d’un amic, una bona pomada protectora i una mica de descans li permetran anar-se’n cap als monts d’Arrée. Ouf! Però a la tornada després de 2 nits i 2 dies de pluja, a la detenció de Villaines, una segona alerta seriosa el para. Aquesta vegada,  són els peus "escalfats per la humitat". S’asseca els peus en el talc, i dorm 2 bones hores per recuperar. Se n’anirà adames sota una bona pluja pegant, continuant el seu somni. Arribarà a bon port sense conèixer altres problemes majors i terminarà «al mental» com la majoria dels nou vingut.
Altra trobada : aquella de Joël Gaborit del CT Rambouillet (Futur capità de carretera de París Pequín 2008). Coneixerà un verdader malson en els 200 últims quilòmetres. Molt marcat per la pluja i sobretot pel vent de cara, Joël, és paralitzat del costat esquerre. Ja no pot tenir el seu manillar correctament. A Dreux, el controlador de l’ACP Robert Leduc li suggereix descans, dutxa calenta, massatge, étirements i modificació de la posició sobre la bici. Joël ho aconseguirà tant bé com malament a tornar a Saint-Quentin. "He pensat 100 vegades a renunciar però tan prop de l’objectiu… " Tan prop de l’objectiu, renunciar és impensable. És tanmateix el que s’ha produït per a Roger Martin, el degà de la prova. Esperava poder lligar tant "la seva 10a ". Una longevitat excepcional. Però vençut pel cansament i sobretot per la seva vista, la saviesa li va manar renunciar. Terrible desil·lusió.
Feliç d’acabar
Dels excursionistes feliços i imperturbables, la net d’acer, n’hem trobat. Honor a les senyores, Christiane Thibault, del CC Croissy sobre Sena és originari de Sant -Méen el Gran a Bretagne. Arribada a Brest, dimarts a final de tarde, pren tot el seu temps per alimentar-se i vestir-se abans d’enfrontar la segona nit. Se’n va amb serenitat per complir una gran part de la tornada "molt sola". Christiane tornarà en la discreció a Saint-Quentin. Quina resistència!
Altra trobada, aquella d’Alain Collonges de l’ASPTT París, un metrònom, i el seu còmplice de l’ASPTT Lió, Texans Pedra Celler, sempre el somriure als llavis. No han esborrat la cinta de "1 200 fites" sense incident notori ni el menor moment crític. Impressionant la regularitat no és aquest pas ?
Lionel Delahaie, del RC Anjou, després d’alguns atzars termina en vell veterà el seu 7è. "és el més dur" afirma t’ell sense vacil·lar. Però la palma de la resistència torna al benjamin de la patent, Cédric Bonnay -18 anys – dels excursionistes picards d’Amiens. Bé conduït per l’experimentat William Coulevra, president del CODEP de la Suma, torna al gimnàs dels drets humans el divendres sense el menor rastre de cansament sobre la cara, un plaer no dissimulat pel seu entrenador i " a pun per tornar a començar"!
Controla de nit a Loudéac
3 hores del mati a Loudéac, la pluja ha fet estralls, la fredor adorm els cossos, els "marrecs" sorgeixen de la nit negra, els cossos són ferits i els ulls envermellits pel vent. El son aguaita, alguns lluiten, altres s’allarguen, vençuts pel cansament. El dormitori comú de 400 llits anuncia complet. Llavors què fer ? sense vacil·lar, els cyclos esgotats despleguen la manta isotèrmica i s’instal·la contra un mur o al mateix terra. Una de japonesa dormita sobre la seva cadira i cau sobtadament. En els seus costats, un alemany dorm el cap al seu plat. Al refectori, l’olor de cafè calent i de suor freda amplia aquesta atmosfera aproximadament poc surrealista. "Desperti’m en ½ hora desitja un canadien"…Les 150 benèvols del control són a les petites cures i vigilaran sobre els cyclos 2 dies i 2 nits sense interrupció. Sense ells res no seria possible. El dimecres al matí es graven ja 129 abandons!
Èxit mundial
44 nacionalitats eren representades del qual 606 americans, 387 alemanys, 368 italians, 334 Anglesos, 205 espanyols, 182 danesos, 125 Australians, 121 Belgues, 116 canadencs, 112 japonesos, et cetera… i 2 298 de francesos. En total 5 157 excursionistes dels 5 continents eren presents sobre aquest 16è PBP.
La mitjana d’edat és de 49,7 anys.
Villaines la Juhel : quina acollida !
La palma de l’acollida torna sense discussió a la ciutat de Vilaines la juhel a Mayenne : situada a 232 km de París, el punt d’acollida era grandiós, amb pilotes inflables, calicons, musica, carrers decorats, fita quilomètrica. 2 animadors es rellevaven al micro sense parar per acollir els excursionistes amb moult encoratjaments en suport : entrevistes, temps de passatges, informacions dels altres controls amb xifres en suport. Un superambient que feia calor al cor dels excursionistes esllomats.

Acompanya d’una Llegenda Fotos :

Fabrice a la sortida de 20h00, sense estrès aparent

Els excursionistes es llancen per ona de 500

El gimnàs dels drets humans, lloc de sortida i d’arribada

Un París Brest abans de Paris Best per a Christine i Patrick

L’ambaixador de Taiwan en ningú no dóna suport
els seus 2 representants

En la nit es comprova l’eficàcia dels baldrics

El dia s’aixeca del costat de Mamers

Salutació els xicots!

Impermeables de rigor

Una de les 61 bicis posades al llit

Es roda en club

Gisèle i el seu pilot de tàndem, tot somriure per ara

La fita de Villaines, una novetat

El despertar és difícil

alimentar-se : una necessitat

La punteria : formalitat obligatòria

Jean Arthuy, president de la diputació provincial dóna suport
un dels 44 mayennais


Villaines : quina acollida !

Jean Pierre Guillot ,vice- president FFCT posa la medalla federal a l’alcalde de Villaines

Jean Gualbert i Geneviève : una parella d’excursionistes feliços

Christiane thibault, una model de regularitat

Jean Pierre Guillot i Pierre Théobald ,président de l’ACP, agraeixen a l’alcalde adjunt Brest


Sizun, un passatge carregat d’història

A Loudéac, una de bonica japonesa s’adorm

Els nostres 2 belgues "tenen la fregida" després de 900 km

6 500 fletxes jalonen el recorregut

Alain Collongues (ASPTT PARÍS) : el seu 9è PBP

Lionel Delahaie (RCAnjou) el seu 7è PBP

Mélinda dels excursionistes EUA : fixi’s en el petit retrovisor

La 3a nit : un objectiu, continuar sent vigilant


Fixi’s en el somrigui de Fabrice en el final

Cédric Bonnay (excursionistes picards) el benjamin de la patent i el seu entrenador William
Mardi 28 Août 2007
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en París Brest PARÍS. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s